Tótvázsony TV

Alakult: 2007. február 4.

A Helyi Televíziók Országos Egyesületének tagja.

 

Alakulás körülményei:

1200 fős falunkban évek óta terv volt egy helyi TV csatorna elindítása. A Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület 2002-ben alakult 5 év alatt komoly szervezetté vált, szerteágazó tevékenységekkel, irodával, alkalmazottal és közel 30 önkéntessel. Éves költségvetésünk 2006-ban –amikor még nem volt TV csatornánk- 7.2 millió forint volt. 2007 elejére eljutottunk oda, hogy fel tudjuk vállalni ezt a feladatot. Ehhez nagyban hozzájárult az, hogy 2007 márciusában fel tudtunk venni még egy embert főállású alkalmazottnak. Így jelenleg egyesületünk sok más feladatával összehangoltan végzi a műsorszolgáltatói feladatokat.

 

Múlt:

A 2007-es év próbaévnek számított abban a tekintetben, hogy mindenki egy kicsit elnézőbben számolta fel a költségeket felénk, de sikerült jelentősebb támogatások nélkül is színvonalas adást nyújtani. 2008-ban jelentős fejlesztéseket tudtunk véghezvinni mind működést, ismertséget tekintve, mind pedig a technikai fejlesztés terén. 2009-ben sikerült az adásszerkezetünket az igényeknek megfelelően átalakítani: minden adásunknak van ismétlése, a képújság alatt zene szól, a TV-ben leadott információkat papír alapon is megjelentetjük. 2010-ben az önállóságunkat tudtuk kialakítani: már nem kell minden szerkesztett adásunkat külső vállalkozóval készíttetni, saját magunk tudunk kamerázni, vágni, archiválni. 2011-ben teljesen saját lábra álltunk, külső vállalkozóval már készíttetünk adásokat, emellett színesítettük a műsortervünket és javítottuk eszközparkunkat is. A legfőbb változás azonban 2011 novemberében történt: a Tv-nek végre saját stúdiója lett az általunk működtetett Integrált Közösségi és Szolgáltató Térként működő Tetőtérben, ahol más kommunikációs feladatokat is meg tudunk oldani.

 

A képújságot naponta frissítjük Photo News III. programmal, önkéntesek munkája készít elő, alkalmazottunk rendezi őket sorba, és engedélyezi megjelenésüket, ezután kerül adásba időzítéssel.

A szerkesztett  adásokat .AVI formátumban küldjük adásba automatikus időzítéssel adjuk le a meghatározott rendben. Ezekből DVD-re írva archíválunk. Adásaink mindegyike SD felbontású, archiváláskor is 720*576-os felbontásban kerülnek DVD-re.

Adásainkat folyamatosan rögzítjük egy általunk készített eszközzel a kimenő jel alapján, és azt 60 napig tároljuk.

 

Hatása:

Szinte a falu összes eseményét felvesszük, és adásba adjuk ezzel segítve falunk közösségi programjainak reklámját, és a közösségi élet erősítését. Egyesületünk is megerősödött általa, illetve kiegészítő projektjeinkkel a falunk szervezetei és közösségi programjai is jelentősen fejlődtek.

Elérhetőségek:

totvazsonytv@gmail.com

0620 6210631

0688266194

Szendrei Szilárd

főszerkesztő 

 

Impresszum | Videótár | Képtár | Szolgáltatástár