Új önkéntesünk -Brigi
Barabás Brigitta vagyok Erdélyből, Csíkdánfalváról. 1995-ben születtem Csíkszeredában. 
Az általános iskolát Csíkdánfalván a „Petőfi Sándor” Iskolaközpontban és a középiskolát Csíkszeredában a „Joannes Kajoni” Szakközépiskolában végeztem intenzív turisztika szakon. Ezt követően elvégeztem egy cukrász, egy baby sitter és egy informatika tanfolyamot, amelyeknek nagyon sok hasznát veszem a mindennapi életben. 
Jelenleg tagja vagyok a Csíkdánfalvi ifjúsági Szervezetnek (DISZ), amely 2014-ben alakult újra. Az én célom az, hogy rendezvényszervező legyek. Első sorban ez motivált, hogy tagja legyek a szervezetnek, ahol tapasztalatot szerezhetek, és amelyet felhasználhatok majd a későbbiekben. A mi szervezetünk egy nagyon aktív, dinakimus és ötletes tagokból tevődik össze. Szeretjük szórakoztatni a falu népét, meglepni őket újabb és újabb előadásokkal. Karácsonykor és Március 15-én egy kis szerepjátékkal szoktunk előállni, Húsvétkor tojásíró kalákát szervezünk, Karácsony előtt adventi koszorúkötést szervezünk, besegítünk a falunapok szervezésében, amely a Csíkdánfalvi „Dugás fürdőn” szokott történni. Illetve van saját fesztiválunk is a „Kürtőskalács Fesztivál”, amely idén kerül harmadikszor megrendezésre.
  Számomra az önkéntesség hozta be a változást az életembe ugyanis, nagyon sok embert megismertem úgy belföldit, mint külföldit. Nyitottabb lettem az emberek felé és nagyon jó érzés segíteni másoknak, mosolyt csalni az emberek arcára egy-egy előadással, rendezvénnyel. Nyitott vagyok az új dolgokra, szeretek szórakozni és minél több embert megismerni.
 Az EVS számomra nagy lépés volt, mert el kellett szakadnom az otthonomtól, családomtól és a barátaimtól, de nem bántam meg egyáltalán. Mint már említettem, hogy a rendezvényszervezés érdekel leginkább, így itt Tótvázsonyban a Tetőtérben lehetőségem adódik a legtöbbet megtudni, megtapasztalni erről a szakmáról és e mellett még rengeteg új dolgot kipróbálni.
 Ezúton is szeretném megköszönni a Kisbaconi Bodvaj Egyesületnek, hogy támogat és a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesületnek és munkatársainak, hogy lehetőséget adtak itt önkénteskedni, tapasztalatot szerezni és örülök, hogy befogadtak.

2016-02-24
vissza
Impresszum | Videótár | Képtár | Szolgáltatástár