Új önkéntesünk -Nico

Hello!


A nevem Nico Jacob, 22 éves vagyok, 23 leszek májusban. Mielőtt Tótvázsonyba költöztem volna, Jénában laktam ahol Biológiát tanultam. Eisenachban születtem, felnőni viszont az északi Kasselsban Schemmern nevű falucskában nőttem fel. 
Mikor 12 voltam, a szüleim elváltak én pedig édesanyámmal és a két húgommal Eschwegebe költöztem, ami egy közeli kis város. Ott 2012 közepéig éltem, ide jártam középiskolába és itt érettségiztem.

Szabad időmben szívesen foglalkozom zenével (elektronikus zenét készítek), de korábban egy bandában is énekeltem. Hosszú időn keresztül fociztam, Skatebordoztam viszont egy térd sérülés után sajnos abba hagytam. Jelenleg szívesen frizbizek és focizom. Két nagy szenvedélyem a „terrárium“ (hüllők tartásának tudománya) és a fotózás. 14 éves koromtól jómagam is hüllőtartó vagyok, az elején egy pár gekóm volt, most két szeretetreméltó kígyóm van. Fotózni 16 éves korom óta fotózom, hobby szinten.

Azért vagyok EVS önkéntes mert jelenleg szüneteltetni szeretném a tanulmányaimat.

A barátnőm aki szintén önkéntes (Ő Angliában), hívta fel erre az önkéntességre a figyelmemet. Nagyon örültem mikor megtudtam, hogy itt Magyarországon tölthetem az önkéntességemet mivel anyukám élettársától sokat hallottam a magyar emberekről, országról, kultúráról, természetről. Az én célom a program alatt önmagam továbbfejlesztése, nagyobb felelősség vállalás és önmagam nyitottá válása más kultúrák és hagyományok felé. Örülök, hogy segíthetek a tótvázsonyi közösségnek és, hogy hozzá tehetek valamit. Szeptember végéig tartózkodom Tótvázsonyban, szóval ha valaki meginna velem egy sört, akkor találkozunk a helyi kocsmában :)

Befejezésként szeretnék köszönetet mondani az AWO-nak Baden-Würtenberg tartományból, különösen Fodor Teklának és a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesületnek a támogatásért és a lehetőségért!

 

Sziasztok

Nico

(Fordítás: Darvasi Kriszta)


 

2016-02-24
vissza
Impresszum | Videótár | Képtár | Szolgáltatástár