Óvodai, bölcsődei hírek

A nevelési év elején elkezdődött programjaink folytatódnak: Foci, Madarász Ovi, pályázaton biztosított szakkörök.

További programjaink voltak az elmúlt hónapokban


·        Január közepén a Pegazus Bábszínház előadásában a „Békakirály ” c. előadást tekintették meg az óvodás gyerekek, melyet nagy érdeklődéssel figyeltek.

·        Az óvoda nyitott, fontosnak tartjuk a szülőkkel való jó kapcsolattartást és együttműködést. Január végén nyílt napot tartottunk a nagycsoportban, ahol az érdeklődő szülők betekintést nyertek munkánkba. Fogadó órán egyéni beszélgetésre, tájékozódásra biztosítottunk lehetőséget mindhárom csoportba járó gyermekek szüleinek.

      Az óvoda-iskola kapcsolatában a gyermekek érdekében szükséges a folyamatos, eredményes együttműködés. A leendő elsősök szüleinek szülői értekezletet tartottunk. Vendégünk Somogyi Veronika igazgatónő az iskoláról, az iskolai feladatokról, programokról szólt. A két leendő elsős tanító néni - Éva és Eszter néni - is bemutatkozott a Szülőknek, akikkel a májusi szülői- értekezleten - újra találkozni fognak. Az elkövetkezendő hónapokban a tanító nénik ellátogatnak az óvodába, és ismerkednek leendő elsőseikkel. A tavasz folyamán a nagycsoportos gyerekekkel látogatást teszünk az első osztályba, ahol az iskolával, az órai munkával ismerkednek a gyerekek.

·        Februárban Mária néni harmadik osztályos tanulói a „Didergő király” c. mesét adták elő, és farsangi műsorral kedveskedtek nekünk. Nagy öröm volt látni, hogy volt óvodásaink mennyire ügyesek voltak, és milyen lelkesen adták elő műsorukat.

·        Február végén tartottuk az óvodások farsangját. A közös tízórai után kezdődött a táncmulatság, szebbnél szebb jelmezekben. A farsangi hangulatot Áprily Géza zenés műsora tette teljessé, aki előadásával újra vidám perceket szerzett mindenkinek, műsora végén a gyerekek táncra is perdültek. A bölcsődések is ezen a napon „buliztak”, jelmezbe bújtak és kedvükre táncolhattak. Jól éreztük magunkat, ismét szép élményekkel lettünk gazdagabbak. Köszönjük a szülőknek az ötletes jelmezeket, és hozzájárulásukat a farsangi mulatsághoz.

·        Linde Alapítványunk által szervezett családi farsangon az óvó nénik a „Holle anyó” c. mesét adták elő a megjelenteknek.

·        Március 15.-ről csoportonként emlékezünk meg, versekkel, énekekkel készülünk az alkalomra. A hagyományokhoz híven az idén is tervezzük, (reméljük, az idő is lehetővé teszi) hogy valamennyi óvodással ellátogatunk a Kopjafához, ahol énekelünk és szavalunk, majd elhelyezzük a nemzeti színű zászlót és szalagot.

·        Április közepén húsvéti játszóházba hívjuk az alkotni vágyó óvodás, és bölcsődés szülőket és gyermekeket.

·        A húsvétot a hagyományok felelevenítésével, ünnepi készülődéssel várjuk. Természetesen nem maradhat el a fészeképítés, majd az ajándékkeresés sem.

·        Nagyon köszönjük a Szülőknek, hogy támogatták karácsonyi vásárunkat, a befolyt összeg 21.200 Ft volt. Szeretnénk húsvéti vásárt is szervezni, ehhez kérjük - a karácsonyihoz hasonlóan- újra a Szülők, Nagyszülők segítségét: otthon készített alkalomhoz illő tárgyak készítésére majd vásárlására, a pénzt játékvásárlásra fordítjuk.

·        A gyerekek fényképezésére március 31 - április 3 között lesz lehetőség. A csoportok beosztásáról a Szülőket tájékoztatjuk.

·        Intézményünkben az óvodai és a bölcsődei beíratást május 6.-án kedden, és 7.-én szerdán tartjuk, 8-17 óráig, melyre minden 2. és 3. életévét betöltő bölcsődés és óvodás korú kisgyermeket és Szülőt szeretettel várunk:

Az intézmény dolgozói

 

2014-03-20
vissza
Impresszum | Videótár | Képtár | Szolgáltatástár