Önkéntes Tűzoltó Egyesület
A településünkön, 1997-ben történt tűzeset után kezdődött el, az önkéntes tűzoltó egyesület szervezése. Ezek után az egyesületünk, 1998. március 1-én alakult, meg 12 fővel. A megalakulását, egy németországi tűzoltóság technikai eszközökkel, és egy aschaffenburgi tanulmányi úttal segítette. A német tűzoltókkal a mai napig szoros barátságban vagyunk, évente felváltva találkozunk Magyarországon, illetve Németországban.
1999 óta minden évben indulunk, az önkéntes tűzoltók megyei versenyén. Az első versenyt sikerült újoncként megnyernünk. Azóta minden évben sikerrel szerepelnek csapataink a versenyeken, amit számos serleg és oklevél bizonyít.
2002 őszén, a Németország-i testvér település, Dobel, egy nagyon jól felszerelt Mercedes tűzoltó gépjárművet adományozott a falunak. Ezt az önkormányzat átadta a tűzoltó egyesületnek. Így korszerűbb, jobban felszerelt, tűzoltó autóval végezheti a feladatait az egyesület.
Az egyesület 24 tagjából 20-an elvégezték az alapfokú, tűzoltó szakmai tanfolyamot. Az egyesület tagja, egy hivatásos parancsnok két hivatásos tűzoltó és 21 képzett önkéntes tűzoltó is. Rendszeresen tartunk összejöveteleket, amelyeken karbantartjuk a felszereléseinket és gyakoroljuk a használatukat.
Minden évben bemutatót tartunk a falunapon, hogy mások is megismerjék a tűzoltók munkáját.
Több esetben is segítettünk már a hivatásos tűzoltóknak, az oltásban. A legjelentősebb egy melléképület oltása volt Barnagon, ahova a veszprémi hivatásos tűzoltók előtt érkeztünk. Ezzel hozzájárultunk, hogy a szomszédos lakóházban nem keletkezett komolyabb kár. Az elmúl években, a településen több alkalommal szivattyúztunk ki a vizet az elöntött pincékből. Több helyen vágtunk ki veszélyessé vált fákat.
Köszönhetően az önkormányzat támogatásának és a sikeres pályázatoknak, évről évre gyarapszik a technikai felszerelésünk és a védőruházatunk. Szépül a szertár és a klubhelyiségünk, növekszik a felszereltségük is.
Elérhetőségeink:
Telefonon: 06/70/5795-777 az egyesület számán
    06/20/3277-427 Puskás Ferenc elnök
Az egyesület szívesen lát tagjai között mindenkit, aki szeretne tagja lenni ennek a lelkes kis csapatnak, segítve az egyesület munkáját, fejlődését, ötleteivel, munkájával.
A fenti elérhetőségeinken kérhetik az egyesület segítségét. Minden olyan esetben segítünk a lakosságnak, amelyeket a technikai felszereléseink és a szaktudásunk köszönhetően meg tudunk oldani. Legyen az, veszélyesé vált fák kivágása, vagy vízzel elöntött pincék kiszivattyúzása illetve bármi más probléma.
Köszönettel elfogadunk bármilyen támogatást, amivel bővíthetjük a felszerelésünket. Régi tűzoltó tárgyakat, emlékeket is várunk, amelyeket a szertárban állítanánk ki.
Impresszum | Videótár | Képtár | Szolgáltatástár